FC København
FC København
vs
FC Nordsjælland
FC Nordsjælland
26. May 2024
15:00
Regler & Vilkår

VIGTIG MEDDELELSE – Livefodboldstreams.dk viser sammen med bet365 mere end 40.000 streamede begivenheder direkte hvert år. Bemærk venligst at IP-rettighederne til at streame disse begivenheder ejes på landsniveau, og derfor kan der være begivenheder, som du ikke kan se grundet disse restriktioner. Før du registrerer dig hos bet365 for at kunne se en bestemt begivenhed anbefales det, at du først forespørger hos bet365, hvorvidt det er muligt at se den pågældende begivenhed fra landet, du befinder dig. Du finder bet365's kontaktoplysninger ved at klikke her, derefter skal du gå til Tjenester øverst i højre hjørne og vælge Kontakt os.

FCK Live Stream & TV - Se FC Københavns Kampe Online

Se alle FCK-kampe med online live streaming og TV

FC København er blandt de mest populære hold i Danmark, hvorfor der selvfølgelig også er stor interesse for at se deres kampe.

Hvis du vil se FCKs kampe, så har du to muligheder: Online Live Streaming og TV. Der er sådan set fordele og ulemper ved begge valg, så det kommer an på den enkelte.

Ved at live streame fodbold online, så kan du se FCKs kampe på mobil, tablet eller computer, hvilket de fleste efterhånden foretrækker.

Det åbner nemlig op for at se fodbold uanset hvor i verden, du befinder dig. Omvendt kan den lille skærm på mobilen være et problem for mange – her kan man så benytte tablet eller computer.

Mange forbinder det at se fodbold med TV-oplevelsen, som man ikke rigtigt kan genskabe på en mobiltelefon, hvis man skal sidde og nyde en kamp med drengene.

FCK historie

FC København er den mest vindende klub i dansk fodboldhistorie, og der er tusinder af fans, der følger Byens Hold, når de spiller i Parken eller rundt omkring i det ganske danske land. Læs denne beskrivelse af Løverne og find ud af, hvordan du kan følge FCK live stream og TV.

FC København blev dannet 1. Juli 1992 som en overbygning af klubberne B1903 og KB.

Sidstnævnte er den ældste klub udenfor den britiske ø, mens B1903 op til dannelsen af FCK virkelig var i vælten.

Således sendte de selveste Bayern München ud af UEFA Cup´en efter en sejr på 6-2 hjemme i Gentofte i 1991, hvilket gav genlyd over hele Europa.

Få måneder efter var FC København en realitet, og der var været mange triumfer og en del nedture i den brogede historie. Med FCK live stream kan du følge dem hele vejen mod nye titler.

FCKs gode start

Det startede ellers perfekt for den nye klub, som med det daværende Idrætsparken og klædt i pæne hvide trøjer tog mesterskabet i første hug i 1993.

Den afgørende kamp blev spillet mod Brøndby, som havde domineret dansk fodbold i seks-syv år og med rette så sig truet af den nye mastodont fra Østerbro.

Dette blev starten på et smukt fjendskab, og FCK kunne drage fra Brøndby Stadion med en 3-2 sejr, som blev sikret efter genialt ping-pong spil imellem de rødhårede tvillinger Michael og Martin Johansen.

Året efter var FCK selvsagt med i toppen igen, men de blev snydt på målstregen af Silkeborg.

Godt nok havde man selv besejret dem i næstsidste spillerunde, men da det hele skulle afgøres tabte FCK 2-3 til OB i Odense, mens Silkeborg slog AaB 2-0 hjemme og blev danske mestre for første gang.

FCKs nedtur

Nu skulle man tro, at FC København var en etableret topklub, men sådan kom det langt fra til at gå i de kommende år. Godt nok vandt man pokalturneringen i 1995 og 1997, men man var også tæt på at ryge helt ud af Superligaen.

Skiftende trænere, en elendig økonomi og en uduelig ledelse var ved at koste klubben livet, og det var noget, som de godtede sig over ude på den københavnske Vestegn hos Brøndby og i andre dele af landet.

Her var FC København symbolet på smarte tatoverede fyre, der drak cafe latté i indre by med de dyre designersolbriller i det gelébefængte hår.

Man prøvede at hente spillere som Henrik Larsen, Bjarne Goldbæk og David Nielsen, men lige lidt hjalp det. Træner på træner blev fyret, og man lavede også tåbelige resultater i Europa, mens pengene fossede ud af klubkassen.

FCK tilbage på toppen

Der skulle en række begivenheder til, før FCK igen kunne sætte sig på den danske fodboldtrone. I 1997 overtog forretningsmanden Flemming Østergaard tøjlerne i den synkende skude, FCK kom på Børsen, og man købte Parken for sølle 138 millioner kroner.

Man ansatte Christian Andersen, Danmarks bedste træner, som han selv kaldte sig og sikrede sig Danmarks bedste fodboldspiller, Brian Laudrup, i 1999.

Begge dele viste sig dog at være et flop. Andersen blev fyret efter en kamp og 75 dage på posten, mens Laudrup nåede at spille 14 kampe og score to mål, inden han efter et halvt år skred til Ajax Amsterdam.

De næste par år var FCK lig med ustabilitet, men i 2001 skulle der for alvor komme guld i posen. Med ansættelsen af Roy Hodgson kom der struktur over spillestilen, og han indførte en vinderkultur, som stadig er en del af klubbens DNA.

Det smukkeste mål

De første par kampe var lidt op og ned, men op til en kamp mod Brøndby sikrede man sig Ståle Solbakken og Jacob Laursen, og så kom der snit over spillet.

Uge efter uge begyndte pointene at rasle ind, og da man nåede sommeren stod der pludselig guldkamp på programmet.

En varm junidag kunne FCK spille mesterskabet hjem, hvis de slog ærkerivalerne fra Brøndby på et eget græs. De mange tilskuere i Parken og hjemme i stuerne fik en fremragende kamp, som Løverne endte med at vinde 3-1.

Især målet til 2-0 går over i historien, og der er vel aldrig scoret et bedre mål i den danske Superliga.

Sibusiso Zuma modtog bolden lidt ude i venstre side af feltet, løftede selv bolden op med brystkassen, inden han kastede sig op og saksesparkede bolden over i det lange hjørne.

Så kom der guld til FCK

Det blev startskuddet til en lang række af mesterskaber til de metalsultne Løver.

Året efter tog Brøndby titlen, mens FCK blev mestre i både 2003 og 2004. Især mesterskabet i 2003 blev dramatisk, da man først i yderste sekund sikrede sig titlen, men mere om det senere.

Også den nyligt oprettede Royal League blev vundet i 2005 og 2006, mens der også var mesterskaber i 2006 og 2007.

Da Ståle kom tilbage til FCK

En væstenlig årsag til den store FCK-succes har været genkomsten af Ståle Solbakken over to omgange. Han måtte stoppe sin aktive karriere i 2001, da han faldt om på FCKs træningsanlæg med en hjertefejl, men kom tilbage 1. januar 2006 som træner.

Med ham ved roret vandt FCK fem mesterskaber, og han skaffede dem også i Champions League to gange. Her blev man i 2011 det eneste danske hold, der er gået videre fra indledende runde, hvor Chelsea dog blev for stor en mundfuld.

Men mindeværdige kampe som 1-1 mod FC Barcelona og ikke mindst 1-0 over Manchester United står stadig tilbage som højdepunkter.

FCK er ikke det samme uden Ståle

I 2011 forlod Solbakken FCK for at træne 1. FC Köln, og ind kom svenske Roland Nilsson. Han blev meget overraskende fyret, mens københavnerne lå nummer et, og så skulle sportschef Carsten V. Jensen føre holdet til guld.

Men det glippede efter en kæmpe fadæse, og FC Nordsjælland snuppede guldet i 2012. I 2013 var FCK dog tilbage på tronen under Ariel Jacobs, men hans start på sæsonen 2013/2014 var så katastrofal, at Ståle Solbakken blev hentet tilbage igen.

Efter to sæsoner med sølv og en pokaltitel vandt FCK så The Double i 2016 og formåede også at kvalificere sig til Champions League, hvor modstanderne er Leicester, Club Brügge og FC Porto.

FCKs legendariske spillere

Der har været mange spillere ind og ud af den københavnske svingdør, og det er svært at pege på en legende frem for en anden.

Men der er selvfølgelig spillere, der huskes med stor inderlighed af fansene.

Sibusiso Zuma

Vi har berørt ham før, og han vil altid være associeret med det bedste mål nogensinde i Superligaen. Derudover scorede han 39 mål i sinde 145 kampe for klubben, inden han røg til tysk fodbold. Manden med nummer 10 var en ægte publikumsyndling og måske den bedste spiller i Superligaens historie.

Michael “Mio” Nielsen

Måske ikke den mest spektakulære spiller, men han besad rekorden for flest kampe i FCK-dragten med 232, indtil han blev overhalet af William Kvist i 2016.

Han var anfører i den legendariske sæson i 2001, hvor FCK igen kunne hæve mesterskabspokalen. Han scorede i øvrigt sæsonens sidste mål for FCK, da han kanonerede bolden op i hjørnet mod OB og skaffede en sejr i sidste kamp.

Jesper Grønkjær

Et af de største navne, der nogensinde er kommet tilbage til Superligaen. Efter fiaskoen med Brian Laudrup frygtede man det værste, men fik det bedste.

Grønkjær var i sine fem sæsoner i FCK Superligaens bedste spiller, og der var ingen, der kunne følge med, når han rykkede og driblede. Nordjyden nåede at score kampen sidste mål i hans sidste kamp, som var mod barndomsklubben AaB i sæsonen 2010/2011.

FCKs fantastiske sejr

FCk kan se tilbage på mangen en stor sejr gennem årene, men når det kommer til dramatik, så bør man spole båndet tilbage til sæsonen 2002/2003, hvor FCK gik ind i foråret med et forspring på ni point.

Faktisk var angriber Peter Møller så letsindig at give spillere fra de andre klubber et gavekort på en kasse øl ved juletid, fordi de have givet FCK så stort et forspring, men det var (næsten) ris til egen røv.

I løbet af foråret svandt point efter point i forhold til rivalerne fra Brøndby, og da vi nåede næstsidste runde havde BIF et forspring på et point og hjemmebanefordel.

Med andre ord skulle FCK vinde for at kunne være sikre på at sikre sig guldet i sidste runde, mens Brøndby kunne nøjes med uafgjort og så selv spille pokalen hjem.

Kampen var intens og hektisk, men ind ville bolden ikke. Lige indtil overtiden… I det 92. minut sendte Peter Christiansen bolden op mod Brøndbys felt, hvor Bora Zivkovic headede bolden ud i siden til Sibusiso Zuma.

Han spillede bolden helt modsat, hvor Ole Tobiasen kom stormende, og han smaskede bolden knaldhårdt ind i feltet. Her kom Hjalthe Bo Nørregaard sprintende, og han kastede sig ind i bolden og skubbede den ind.

Vild jubel i FCK, som dermed sikrede sig guldet, da AGF blev slået 4-1 i sidste runde, mens Brøndby tabte 3-4 til Silkeborg.

FCKs ærkerivaler

Når man følger FCK live stream, så kan man ikke undgå at lægge mærke til, at der er lidt ekstra tænding på i visse opgør. Som den nok mest hadede klub i Superligaen vil alle gerne slå FCK, men der dog stadig to klubber, som har et ekstra horn i siden på Byens Hold.

FCK v Brøndby Live Stream & TV

Kampene kaldes også New Firm og er de mest imødesete kampe i sæsonen. Hvordan det hele startede, er der delte meninger om. Men FCK blev grundlagt med store armbevægelser, og her så Brøndby helt naturligt deres førerposition i landet blive truet.

Der blev hurtigt tegnet et billede af de hårdtarbejdende klubfolk med den ægte ånd i Brøndby, mens FCK-spillerne var lejesoldater uden klubfølelse. Det er naturligvis et forskruet og forkert syn, men sådan så mangen en fodboldfan nu engang på det.

Det første legendariske opgør var mesterskabskampen i 1993, som FCK vandt 3-2 på Brøndby Stadion og sikrede sig mesterskabet, og så er det gået slag i slag.

Der har været flere mesterskabsafgørende kampe, hvilket har givet opgørene endnu mere nerve, og selvom FCK efterhånden har trukket fra Brøndby med indbyrdes sejre, så lever disse opgør altid deres eget liv.

Det er det setup i Danmark, som tiltrækker sig mest opmærksomhed, og det er også her tilskuerrekorden blev sat i Superligaen, da 41.201 tilskuere så FCK-Brøndby i Parken 21. April 2006.

FCK v FC Midtjylland Live Stream & TV

Da Brøndby i næsten 10 år ikke spillede nogen rolle i dansk fodbold, skulle FCK finde sig en ny “fjende”. Valget endte på FC Midtjylland, som er en endnu yngre fusionsklub og gerne ville tage kampen op mod de smarte københavnere.

Der har været masser af drillerier i luften de to klubber imellem, men da FCM også voksede sig stærke sportsligt, så kom der for alvor rivalisering imellem dem.

Midtjyderne tog mesterskabet i 2015, FCK i 2016, og mon ikke de to klubber de kommende år vil kæmpe indædt mod hinanden i jagten på guldet.

FCK supporters

I takt med klubbens succes er der naturligvis kommet mange fans til, men FCK har altid haft en stor fanskare.

Der er masser af grupperinger, som kommer godt ud af det med hinanden, og der er fyldt op på C-tribunen, som er der, hvor den modne del af publikum opholder sig, mens B-sektionen er tildelt dem, der gerne vil synge, larme og danse.

Man ynder gerne at sige i Brøndby, at de har landets bedste og mest dedikerede fans, men det er og bliver en myte, hvilket de hvidklædte supportere har bevist gang på gang. I en årrække havde FCK faktisk over 20.000 tilskuere i snit til deres hjemmekampe.

I skrivende stund er der omkring 10.000 registrerede medlemmer.

Live stream FCK online

Husk, at du kan altid livestreame FCK online.

Det gør du, hvis du har penge på din konto hos din udbyder, som kan være Bet365 eller Unibet eller har et abonnement hos eksempelvis Viaplay eller Eurosport Player.

På den måde får du det bedste fodbold lige hjem i stuen på din mobil, tablet eller laptop, og kvaliteten er altid i topklasse.

Live stream FCK online og få underholdning i timevis.

Tidligere artikler

Ville du se fodbold live? Husk at du kan se live fodbold online hos Viaplay

se hos Viaplay