Rumænien
Rumænien
vs
Schweiz
Schweiz
21. Nov 2023
19:45
Regler & Vilkår

VIGTIG MEDDELELSE – Livefodboldstreams.dk viser sammen med bet365 mere end 40.000 streamede begivenheder direkte hvert år. Bemærk venligst at IP-rettighederne til at streame disse begivenheder ejes på landsniveau, og derfor kan der være begivenheder, som du ikke kan se grundet disse restriktioner. Før du registrerer dig hos bet365 for at kunne se en bestemt begivenhed anbefales det, at du først forespørger hos bet365, hvorvidt det er muligt at se den pågældende begivenhed fra landet, du befinder dig. Du finder bet365's kontaktoplysninger ved at klikke her, derefter skal du gå til Tjenester øverst i højre hjørne og vælge Kontakt os.

Se EM Fodbold Online | Live Stream EM 2021

EM Live Streaming

Alle danskere har et billede af EM-slutrunden fra 1992. Uanset om du sad på stadion, foran dit tv eller bare har hørt historier om denne magiske sommer fra starten af 90´erne. Her chokerede et undertippet dansk landshold en hel Fodbold-verden og vandt EM foran kæmpe nationer som Tyskland, Holland og Frankrig.

Vi håber naturligvis, at de danske drenge en dag kan kopiere denne bedrift og blive herskere af Europa igen. Så se med, når der blændes op for EM live stream!

De første spæde spark

En franskmand ved navn Henri Delaunay fostrede ideen om et EM tilbage i 1927, men det var først over 30 år senere, at man for alvor gik videre med konceptet. Som en hyldest til franskmanden er vinderpokalen opkaldt efter ham, og det første navn, der blev indgraveret, var Sovjetunionen, der vandt i 1960 i Frankrig.

De første par slutrunder var kendetegnet ved fire hold, som spillede semifinaler, kamp om tredjepladsen og en finale i et land. I 1968 var Danmark i semifinalen, hvor de dog tabte klart til Sovjetunionen, som senere tabte finalen til Spanien. Danmark blev nummer fire det år, da man tabte til Ungarn i kampen om tredjepladsen.

I 1980 havde man for første gang otte hold med, som blev delt i to grupper, hvoraf vinderne gik til finalen. Her vandt Vesttyskland deres anden titel efter deres tredje finale i træk, da Belgien blev slået 2-1 på to mål af ”Das Kopfball Ungeheur”, Horst Hrubesch.

Rød-hvide farver, vi skal ud og slås

I 1984 kvalificerede Danmark sig sensationelt til EM i Frankrig på bekostning af England, Ungarn, Grækenland og Luxembourg, og de rød-hvide tog alle med storm. Spillet var blændende, og tilskuerne var herlige.

Åbningskampen blev tabt med 0-1 mod Frankrig, mens Jugoslavien blev slået 5-0 og Belgien 3-2, hvilket gav en semifinaleplads. Her blev Spanien stopklods efter straffespark, hvor Elkjær brændte med en stor flænge i bukserne.

Danskerne var også med fire år senere i Tyskland, hvor det dog blev til tre nederlag og et tidligt exit. Her fik Holland til gengæld hævn for VM-finalenederlaget til Vesttyskland i 1974 med en sejr på samme cifre i semifinalen, og de tog et populært trofæ med en sejr over Sovjetunionen.

Den ultimative triumf

Fire år senere oplevede vi så den fantastiske sommer, da Sverige afholdte EM i 1992. Denmark var slet ikke kvalificerede, da de kun blev nummer to i deres gruppe, men Jugoslavien blev udelukket på grund af en international embargo, og så rejste en flok ferietykke danskere afsted mod broderlandet. Den første kamp gav opløftende 0-0 mod England, men da den næste blev tabt med 0-1 mod Sverige, så var danskerne næsten ude.

Men så blev favoritterne fra Frankrig slået med 2-1, og da Sverige slog England med samme cifre, så var semifinalepladsen en kendsgerning.

Her mødte man i en dramatisk kamp kæmpefavoritterne og de forsvarende europamestre fra Holland, som blev slået i en nervepirrende straffesparkskonkurrence efter 2-2 i den ordinære kamp.

I finalen blev triumfen total, da Tyskland helt vanvittigt sensationelt blev slået med 2-0, og dermed vandt danskerne et helt eventyrligt EM.

Masser af nationer

Efterfølgende var vi med ved EM i 1996, 2000, 2004 og 2012 uden dog at nå de ultimative højder. EM er siden blev udvidet til 16 nationer, og når vi rammer EM i Frakrig er der 24 nationer med.

Ved EM 2020 er det meningen, at mange byer skal afholde de store kampe rundt om i Europa, så man ikke får en eller to værtsnationer, som da Belgien og Holland gik sammen i 2000, Schweiz og Østrig i 2008 og Polen og Ukraine i 2012.

Indtil nu har Tyskland og Spanien vundet tre trofæer, Frankrig to, mens Sovjetunionen, Italien, Tjekkoslovakiet, Holland, Danmark og Grækenland har vundet en gang. Skal vi snart have en ny europamester indgraveret på Henri Delaunay pokalen?

Ville du se fodbold live? Husk at du kan se live fodbold online hos tv2 play

se hos TV2 Play