Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
vs
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
21. Apr 2024
15:30
Regler & Vilkår

VIGTIG MEDDELELSE – Livefodboldstreams.dk viser sammen med bet365 mere end 40.000 streamede begivenheder direkte hvert år. Bemærk venligst at IP-rettighederne til at streame disse begivenheder ejes på landsniveau, og derfor kan der være begivenheder, som du ikke kan se grundet disse restriktioner. Før du registrerer dig hos bet365 for at kunne se en bestemt begivenhed anbefales det, at du først forespørger hos bet365, hvorvidt det er muligt at se den pågældende begivenhed fra landet, du befinder dig. Du finder bet365's kontaktoplysninger ved at klikke her, derefter skal du gå til Tjenester øverst i højre hjørne og vælge Kontakt os.

Borussia Dortmund

Klubben med de karakteristiske gule og sorte farver blev for alvor kendt i den brede danske befolkning, i starten af 90´erne, da den tyggegummignaskende danske dynamitdarling, Flemming Povlsen, tørnede ud for klubben. Både I Danmark og i den tyske region Westphalen sukkede pigerne efter den langhårede angriber, mens drengene elskede hans arbejdsiver.

Flemming Povlsen blev signet fra PSV Eindhoven i 1990 året efter, at man havde vundet den tyske pokalturnering og var på vej ind i den periode, der kaldes ”den gyldne æra”. 90´erne var en periode, hvor holdet lå i toppen af Bundesligaen og nød succes internationalt. Grundstenen til succesen blev lagt, da man i 1993 kvalificerede sig til finalen i UEFA Cuppen og på grund af præmiepenge fra UEFA havde råd til at hente nogle kvalitetsspillere til holdet.

Pengekassen tom

Da det tyske fodboldforbund i 1962 besluttede at indføre en samlet professionel liga i Tyskland, var Dortmund et af de to hold, som kvalificerede sig direkte til at spille den første sæson. Det gjorde man ved at vinde det tyske mesterskab med en finalesejr over FC Köln, som dog på grund af finaledeltagelse også var direkte kvalificeret. I 1972, samme år som man indviede Westphalen Stadion, der også i dag er holdets hjemmebane, røg man dog ud af den bedste liga, hvilket satte gang i frygtelig periode med rod i økonomien.

Men faktisk var det ikke første gang, at man havde vrøvl med banken. Første møde med en truende konkurs var, da klubben i 1929 floppede totalt i forsøget med at hyre professionelle spillere, som skulle sikre trofæer.

Efter at være vendt tilbage til Bundesligaen i 1976, fortsatte de økonomiske problemer op igennem 80’erne. Så sent som i 2005 var klubben for gud-ved-hvilken-gang på fallittens rand, og der måtte blandt andet en lønnedgang på 20 procent blandt spillerne til for at undgå konkurs og tvangsnedrykning.

Den gyldne generation

Men intet er som sagt så skidt, at det ikke er godt for noget. På grund de finansielle udfordringer er Borussia Dortmund en klub, som har været afhængig af en stærk talentudvikling. Specielt efter den truende konkurs i 2005 valgte man at lægge stilen om og gå ”all in” på de unge.

Frugten heraf kom, da man i 2011 vandt det tyske mesterskab for første gang i ni år. Vel og mærke med et hold, hvor gennemsnitsalderen var 24,5 år. Men cheftræner Jürgen Klopp i spidsen fik ”drengene” , som han kalder sine spillere, fortryllet hele fodbold-Europa med livsglæde og løbevilje. Der er ikke plads til divaer, i stedet hyldes kollektivet, hvilket altså har givet pote i form af to mesterskaber europæisk succes.

Et nyt mesterskab kom i hus i 2012, mens man nåede Champions League finalen i 2013, hvor man dog måtte give fortabt mod Bayern München. Helt galt gik det i sidste sæson, hvor klubben sluttede som nummer syv og hermed misser Champions League. De elendige præstationer fik tidligt Jürgen Klopp til at bebude sin afgang. Han er nu afløst af Thomas Tuchel. Talentmassen er dog fortsat enorm og vi har nok ikke hørt det sidste til "Die Borussen".

Sådan ser du Borussia Dortmund live stream:

Opret en konto på bet365.com, og så er du klar til at streame. Det kan ikke være nemmere, og hvis du vil være sikker på at se Borussia Dortmund live stream, så er du kommet til det rette sted. På den måde får du kampen i den bedste kvalitet, og du kan sidde i fred og ro med din pc i stuen, arbejdsværelset, soveværelset, mens du ser Borussia Dortmund live stream.

Tidligere artikler

Ville du se fodbold live? Husk at du kan se live fodbold online hos Bet365

se hos Bet365

*18+ - Regler og vilkår gælder – Stopspillet.dk 70222825 – ROFUS.nu | Du skal være logget ind og
have midler på din konto eller have placeret et væddemål indenfor de sidste 24 timer


Regler og Vilkår